/ live.varna.bg
Вече има издадени разрешителни за строеж и строителството започва до дни
За частната автогара има издадена заповед за преустановяване на дейността и разчистване на преместваемия обект, за който има разрешение за строеж. Това обяви зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов.

Автогара“Младост”, по-известна сред варненци като частната автогара, попада на трасето на новия булевард „Левски”, чието изграждане започва до дни.

Правителството отпусна 85 млн. за инфраструктура във Варна


Вече има издадени разрешителни за строеж между улиците „Подвис” и „Зюмбюл” и  между улиците „Кракра” и „Георги Пеячевич”. Там строителните работи ще започнат тези дни с подмяна на подземните комуникации.

live.varna.bg

Към днешна дата са разчистени пазарните площадки срещу Палах център и в участъка между бул.”Владислав” и частната автогара.
За всеки един участък ще бъде въвеждана съответната временна организация на движение, според работите, които се изпълняват, обясни зам.-кметът.

Следващите етапи от строежа на продължението на бул.”Левски” ще бъдат започване на мостовите конструкции на кръстовищата с булевардите „Владислав Варненчик” и „Сливница”. Там движението по двата булеварда ще бъде прехвърлено само в едното платно.

Новият бул. „Левски“ ще минава под „Сливница“, „Цар Освободител“ и „Владислав“


„Каквато и организация на движението да направим, трафикът в града ще бъде силно затруднен. В крайна сметка едно такова съоръжение, планирано още през 60-те години, за което към днешна дата имаме осигурени финансиране, проект и изпълнител, ще изтраем всички тези неудобства, за да се реализира този мащабен проект”, коментира инж. Христов. 

live.varna.bg

Отчуждаването на имотите по трасето на булеварда върви със сериозни темпове.  

Започна разчистване на бунището в „Максуда” (СНИМКИ)

Мащабното почистване на сметищата в „Максуда” предвижда извозване на 10 000 куб. метра от дерето в ромската махала в посока депото в с.Въглен. „Коства средства, но в крайна сметка този дългогодишен проблем трябва да бъде решен", категоричен бе зам.-кметът по инфраструктурата.

Последващата естетизация на района предвижда ограждане на булеварда с геомрежи и озеленяване. Хвърлянето на боклуци по скатовете пък ще бъде решено с допълнителни ограждения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК