Проект за бул. Васил Левски
Проект за бул. Васил Левски / netinfo
Парите за кърпене на основните пътни артерии във Варна ще бъдат пренасочени към малките улици и междублоковите пространства

Булевард „Васил Левски“ ще минава под трите основни булеварда на града - „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав Варненчик“ до крайезерния път. Това съобщи в интервю за телевизия „Черно море“ кметът на града Иван Портних.

"Това, от една страна, ще преразпредели трафика в града, а, от друга, ще отведе като скоростно трасе трафика от автомагистрала „Хемус“ към курортните комплекси и общините в северна посока. Щастлив съм, че стартирахме реализацията на този проект, тъй като това е от изключително важно значение за трафика в града", заяви Иван Портних и допълни, че стартира и цялостна рехабилитация на булеварда в частта, в която съществува в момента - от „Осми приморски полк“ до кръстовището с „Цар Освободител“.

"Стартирахме и пробива на бул. „Сливница“ до бул. „Атанас Москов“ и качване на автомагистрала „Хемус“, което също е от голямо значение за облекчаване на трафика", уточни кметът.

Предстоят мащабни ремонти и в квартал „Аспарухово“. На бул. „Мара Тасева“ върви разширението с още две платна, също цялостна рехабилитация на бул. „Народни будители“, който ще се свързва с бул. „Мара Тасева“ и впоследствие с бул. „Първи май“, на който също предстои цялостно обновяване.

Активен строителен сезон ще имаме в следващите месеци. С добро съчетание и реализация на общински, държавни и европейски средства ще модернизираме основните пътни артерии в града, каза кметът и добави, че ресурсът, използван досега за кърпене на основните булеварди, вече ще може да бъде пренасочен към малките улици и междублоковите пространства.

Кметът припомни също, че пълната рехабилитация на Аспаруховия мост трябва да завърши до края на 2018 г.