Заловиха варненски бандит
Заловиха варненски бандит / netinfo
Обявеният за общодържавно издирване 34-годишен Валентин Николинков е задържан вчера. Той е известен с прозвището Вальо Бандита, от Варна е и е криминално проявен. Същият е обвинен в изнудването на Тихомир Бойчев - собственик на автомивка, когото е принудил да му даде над 9000 лева.

Съучастникът му в престъпленията Красимир Минков бе задържан в края на януари миналата година при полицейска засада, от която Николинков е успял да избяга и да се укрива на тайни адреси. Валентин Николинков бе един от лидерите на т.нар. “Монопол” във Варна. Структурата се e опитвала да контролира силово пазара на наркотици в морската столица.

С определение на Варненския окръжен съд от януари тази година бе прекратено съдебното производство срещу двамата и то бе върнато за доразследване. Тогава становището на магистратите бе, че няма как да се степенува вината им, тъй като Николинков не е бил задържан и разпитван.

Мярката за неотклонение на Минков бе променена от “задържане под стража” в “парична гаранция” и той е освободен срещу 5000 лв.