евроизбори
евроизбори / iStock/Getty Images
404 са разкритите секции, в които избирателите във Варна ще могат да гласуват за Европейски парламент. Хората с право на глас в морската община са 293 хил. души.

11 от секциите са временни – в болници, домове за стари хора, в ареста и затвора. Машинно гласуване ще може да се извърши в 126 секции. 36 от тях са в район „Приморски“, в район „Одесос“ – 27, в район „Младост“ – 34, в район „Владислав Варненчик“ – 20, в район „Аспарухово“ – 9.

Заради ремонтни дейности адресите на 43 секции в училища и пенсионерски клубове са променени в сравнение с предходните избори през 2017 г. Новите секции са в непосредствена близост до старите, а за улеснение на гражданите са поставени и съобщения на сградите.

43 избирателни секции във Варна са с променен адрес
снимка: Live.varna.bg


За цялата Варненска област броят на разкритите секции е 639, а по списък гласоподавателите са 401 хил. души. Осигурените бюлетини за вота са 442 000.

За участие във вота всеки може да направи справка по ЕГН или по адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване на сайта www.grao.bg/elections.

До края на изборния ден продажбата на алкохол във варненските магазини и заведения е забранена.