Родриго
Родриго / ПФК Черно море
Родриго Енрике
102058
Родриго Енрике
  • Родриго Енрике
Бразилецът Родгриго Енрике Сантана да Силва, който направи силно впечатление с екипа на „Черно море” в първите два кръга на efbet  Лига, е започнал да тренира футбол едва, когато става на 18 години.

"Морето" се разбушува на "Армията"

Преди това той е продавал плодове и зеленчуци.
Това разкри самият той в интервю за Дарик радио. Преводач му беше един от конкурентите на позицията, на която играе - Илиан Илиев-младши.

„Започнах късно на 18 години. Играх в юношите до 19 в „Парана”. Само един сезон ми трябваше да вляза в Серия Б на Бразилия. След това заминах за Португалия. Старши треньорът на „Черно море” Илиан Илиев, който следи футбола в тази страна, ми звънна лично.

Черно море стартира новия сезон с победа

Попита ме дали искам да играя на „Тича” и аз приех. Най-добре на терена се чувствам като втори нападател или зад нападателя. Харесвам Меси и Еден Азар”, коментира Родриго, който преди да акостира на „Тича” , игра в португалския Униао Мадейра, където в 67 мача записа 7 гола.
 

"Черно море" картотекира 24 футболисти

„Срещу „ЦСКА-София” не бях плануван аз да изпълнявам дузпата, но исках да я изпълня, за да вкарам гол и да ми се вдигне самочувствието, за да започна да играя още по-добре. Господ ще реши дали ще вкарам и на „Етър”, коментира бразилецът, който вече може да се похвали с първите си две попадения в актива си.
 
Чуйте цялото интервю с Родриго, с превод на Илиан Илиев, в приложения звуков файл.