Черно море
Черно море / ПФК Черно море

Отборът на Черно море стартира сезон 2019/2020 г. в efbet Лига с победа. “Моряците” на Илиан Илиев записаха успех с 3:1 при домакинството си на Локомотив Пловдив на стадион “Тича” във Варна. “Зелено-белите” получиха гол в 15-ата минута, но съумяха да стигнат до равенството в 30-ата минута чрез Аристот Ндонгала, а през втората част на двубоя и до пълен обрат след попадения на Исмаил Иса и автогол на Димитър Илиев.

“Моряците” не стартираха двубоя по най-добрия начин и в първите минути допуснаха играта в собствената си половина. В 15-ата минута Анте Аралица реализира за 1:0 след центриране от корнер на Георги Илиев. В 30-ата минута “моряците” стигнаха до равенство. Родриго получи топката отляво, проби мощно в наказателното поле по аутлинията и с прецизен пас към точката на дузпата намери Ндогала, който с удар от движение вкара за 1:1. Още преди почивката варненци можеха да стигнат до пълния обрат. Иса получи топката вдясно и пусна към Родриго, който технично с пета се опита да пусне топката през двама играчи на Локомотив, но тя премина край вратата след лек рикошет.

От първата минута на второто полувреме момчетата на Илиан Илиев започнаха да търсят победата и пресата, която упражниха “моряците” доведе нещата до нов гол. В 52-рата минута Васил Панайотов получи топката в средата на терена и с прецизен пас намери Иса на скорост, който надбяга Стивън Езе и с удар в близкия ъгъл реализира за 2:1. В 68-ата минута пък Черно море доведе нещата до 3:1, като попадението падна след автогол на капитана на гостите Димитър Илиев. Той засече с коляно топката във вратата си след центриране отдясно. Васил Панайотов, който изигра много силен мач, опита да отбележи със силен удар, но Луков изби. В 77-ата Аристот Ндонгала пропусна да направи победата по-изразителна, след като остана очи в очи с Мартин Луков, но стражът на гостите спаси удара му.

Така Черно море дели първото място с тима на Берое, а трети е Лудогорец.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Аристоте Ндонгала (86-Жордао Кардозо), Мартин Минчев, Мирослав Енчев, Стефан Станчев, Исмаил Иса (84-Дани Кики), Виктор Попов, Патрик Андраде (78-Йонуц Няго), Цветомир Панов, Васил Панайотов, Родргио.

ПФК Черно море