Разбиха престъпна група в зародиш
Разбиха престъпна група в зародиш / БГНЕС-архив
Варненски антимафиоти разбиха наказателна бригада, чиято цел е била да наложи монопол на наркопазара в морския град. При планираната операция вчера са задържани общо 10 криминални типове, които са отвличали и изтезавали наркодилъри, за да ги принудят да работят за новосформираната групировка.

Както Дарик информира още вчера, сред арестуваните е Николай Тошев Чирпанския - изключително първосигнален и агресивен тип, който се спряга за тартор на групата.Чирпанския е регистриран за отвличане, побоища и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Само допреди два месеца той е излежавал  ефективна присъда в затвора. Сред задържаните има и двама мъже, които в момента изтърпяват присъдите си, но са на лек режим и са наети на работа от частни фирми. Това са Ангел Колев Дебелия и Никола Аргиров Снайпера.

По думите на началника на сектор "БОП" към варненската полиция - инспектор Емил Михайлов, задържаните са изключително брутални малоумници с висока степен на обществена опасност.

Очаква се прокуратурата да удължи задържането им с още 48 часа до прецизиране на доказателствата по повдигнатите им обвинения. Предполага се, че поне за четирима от арестуваните прокуратурата ще внесе искане в съда за налагане на постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража".

Репортаж очаквайте в следобедния блок на Дарик радио Варна.