Обвинената за убийството на Александра: Не вярвах, че приятелят ми ще го направи (СНИМКИ)
Обвинената за убийството на Александра: Не вярвах, че приятелят ми ще го направи (СНИМКИ) / Дарик Варна, Petel.bg

Ивалeна Маринова, на която прокуратурата също повдигна обвинения за съучастие в убийството на 13-годишната Александра от Провадия, заяви, че не знаела за извършеното престъпление от приятеля й Красимир.

„Не вярвах и не знаех, че ще направи това”, заяви в съда 18-годишното момиче и поиска да не бъде задържана. Варненският окръжен съд обаче й определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Според магистратите обвиняемата, която има адресна регистрация, може да се укрие.

Обвинената за убийството на Александра Не вярвах че приятелят ми ще го направи (СНИМКИ)
netinfo

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемата е направила самопризнания.

Следа от обувката на Ивалeна е открита край Ловния дом в Провадия, където беше открито тялото на жертвата. Според адвоката на обвиняемата отпечатъкът не е от деня на извършването на престъплението. Той добави, че Ивалeна е била в изоставената постройка, но известно време след убийството.

Бащата на убитата Александра: Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл

Красимир и приятелката му са оставили отмъкнатите златни накити на Александра в заложни къщи във Варна и Провадия, като са използвали личната карта на Ивалeна.

Обвинената за убийството на Александра Не вярвах че приятелят ми ще го направи (СНИМКИ)
netinfo

По време на гледането на мярката за неотклонени роднини на убитото момиче се събраха пред Съдебната палата. Те поискаха най-тежки наказания за обвиняемите.

Първоначално за убийството бе задържан Красимир, когото съдът остави в ареста. Впоследствие обвинения бяха повдигнати и на неговата приятелка. Двамата са живеели в къща, съседната на тази, в която е живеела Александра заедно с баба си. Медицинска експертиза е доказала, че Ивалeна не е бременна, както твърдеше в съда приятелят й Красимир.