Бащата на убитата Александра: Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл
Бащата на убитата Александра: Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл / netinfo

Обвиненият за убийството на 13-годишната Александра Красимир е участвал в издирването на момичето и е давал съвети на нейните близки. Това разказа бащата на жертвата, който заедно със свои роднини се събраха пред сградата на Окръжния съд във Варна, където беше гледана мярката за неотклонение на приятелката на Красимир Ивалена.

Обвинената за убийството на Александра: Не вярвах, че приятелят ми ще го направи (СНИМКИ)

„Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл през цялото време. Каза ми, че е видял дъщеря ми как се качва в бронзова кола. Питам го каква е колата, отговаря ми „Не разбирам, батко”. Прави се на луд, че не знае да пише и да чете, и аз му вярвам като на комшия. Мислех, че дъщеря ми е заминала да се жени, понеже при нас традициите са такива”, заявява Любен Демиров.

Бащата на убитата Александра Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл
netinfo

По думите на родителя Александра е имала доверие на Красимир и Ивалена.  Тримата заедно са излизали на заведения. Тогава двойката е забелязала златните накити на 13-годишното момиче, заради които то беше убита.

„Бижутата струваха най-много 1000 лева . Смешни пари, да ми се беше обадил и да ми ги поиска, щях да му ги дам”, добавя Любен, който смята да прибере другите си две дъщери в Германия, където работи.

Близките на убитото момиче настояват за доживотен затвор за двамата обвиняеми и за изселване на родителите на Красимир от Провадия. Жителите на града вече са събрали около 500 подписа, а във вторник планират протест.

Бащата на убитата Александра Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл
netinfo

„Всеки ден да му отнемат душата в затвора и да не може да умре”, пожела на Красимир майката на Александра.

Бащата на убитата Александра Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл
netinfo

„Ако не му дадат доживотен затвор, да го пуснат свободно и ние ще му дерем кожата, както той дра нашата кожа. Да ни го дадат спокойно - ние да го убием”, допълва я леля на убитото момиче.