/ Община Варна
Майсторските класове в Лятната академия на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ събират млади артисти, които искат да се развиват.

Класовете се водят от проф. Минчо Минчев - цигулка,  Димитър Буров - цигулка и виола, Емил Иванов - оперно пеене. Най-изявените участници ще представят постиженията си в концерти в Градската художествена галерия. 

Произведения на Любомир Пипков ще звучат на „Варненско лято“

От 19:00 часа е представянето на майсторския клас на Димитър Буров по цигулка и виола. На 21 юли, в същия начален час ще се изявят най-добрите участници в майсторския клас на проф. Минчо Минчев по цигулка, а на 22 юли - класът по оперно пеене на Емил Иванов.

Много млади цигулари идват във Варна с надеждата да заслужат честта да свирят на цигулка от фонда на проф. Минчо Минчев, на 21 юли ще стане ясно кои млади таланти ще вземат в ръце някой от инструментите на българския виртуоз.

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център-Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта - Летен театър и Фестивален и конгресен център - Варна, и финансовата подкрепа на спонсори.