Изборният ден във Варна започна безпроблемно. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщават от местната полиция.

За осигуряване на безпроблемното протичане на изборния ден, както и за гарантиране на реда и спокойствието в града и региона, са ангажирани 637 полицейски служители.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Варна ще приемат заявления за издаване на удоствоерения за гласуване на граждани с откраднати, изгубени или повредени документи за самоличност, от 08:30 до 19:00 часа днес.

В Областна дирекция на МВР - Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали за нарушения на изборния процес. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления на телефон 112 или на телефони: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.