Данаил Папазов и „Живот за Варна“  - номер 18  в бюлетините
Данаил Папазов и „Живот за Варна“ - номер 18 в бюлетините / пресцентър

Кандидатът за кмет Данаил Папазов и „Живот за Варна“ ще са с номер 18 в бюлетините. С номер 18 ще са и кандидатите за общински съветници и районни кметове в община Варна, издигнати от коалицията. Това стана ясно след като днес Общинската избирателна комисия определи чрез жребий поредните номера на участниците в местните избори на 25 октомври. Представителите на „Живот за Варна“, присъствали на тегленето на жребия, бяха Данаил Папазов, Андриян Атанасов, Божидар Чапаров, Драгомир Дончев, Лъчезар Алексиев, Нико-лай Георгиев и Светослав Трайков.

„На 18 години младежите навършват пълнолетие. Поемат живота и бъдещето си в свои ръце. Надявам се този номер да ни донесе късмет и да успеем да реализираме идеите си, да дадем нов живот на Варна. Бъдещето на градът ни зависи от всеки един от нас“, заяви Данаил Па-пазов след като стана ясно, че името му ще е срещу номер 18 в бюлетината.

Кандидатурата на Папазов бе издигната от Гражданската инициатива „Живот за Варна“, чието име носи и коалицията. Зад номинацията му още преди два месеца застанаха десетки варненци с доказан личен и професионален авторитет в сферата на науката и образованието, икономиката, здравеопазването, изявени спортни деятели и др.

Данаил Папазов е и водач на листата с кандидатите за общински съветници на „Живот за Варна“. Следват доц. Божидар Чапаров, Тодор Йотов, проф. Стоян Стоянов, Андриян Атана-сов и Милен Ралчев. Коалицията се явява  с пълна листа от 51  кандидати за общински съветници. Сред тях са експерти и професионалисти от различни сфери, доказали се в своята работа.

„Живот за Варна“ регистрира и свои кандидати за районни кметове. В „Аспарухово“ това е Марина Карапетян, в „Младост“ – Драгомир Дончев, в „Одесос“ – Велико Трифонов, в „Приморски“ – Ваня Илчева и в район „Владислав Варненчик“ – Димо Димов.