/ Дарик Варна, архив

Проектите за обновяване на „Вл. Варненчик” предвиждат изграждане на над 200 нови жилищни сгради в трети и четвърти микрорайон на квартала. Това обяви градският лидер на варненските социалисти и общински съветник Борислав Гуцанов. Той уточни, че според разпространявания предварителен ПУП ще бъдат изградени 80 нови сгради в единия и 120 в другия микрорайон. 

„Това е пълно обезобразяване на квартала”, коментира Гуцанов. Според него собствениците на реституирани имоти имат право на застрояване, но Общината трябва да им отнеме не до 10, а 25 % от площта на парцелите, „за да има детски градини, училища, инфраструктура и всичко останало”. Собствениците трябвало да бъдат задължени и да спазват определен архитектурен ансамбъл. 

Срещу плановете за застрояване на „Владиславово” БСП инициира подписка, която до момента е подкрепена от над 2000 жители на квартала. 

„Силно се надявам, че Районната администрация ще се съобрази с това виждане на хората и ще се предприемат определени мерки, а не да стане като в кв.”Чайка”, каза още градският лидер на БСП-Варна.