Бомба разкъса бизнесмен пред дома му
Бомба разкъса бизнесмен пред дома му / netinfo
31-годишен бизнесмен е бил взривен пред дома си във Варна снощи около 22 и 15 часа. Тялото на 31-годишният мъж с инициали А. Н. е било открито пред блок 1, вход "Д", на ул. “Дрин”, където той живеел. Взривът се е задействал след като той слязал от колата си, черно Ауди А8 със софийска регистрация, и преди да отключи входната врата на блока.

Убитият носел в ръцете си пакет, от който най-вероятно е произведен взривът. От ударната вълна мъжът е бил изхвърлен в градинката пред блока. По информация на очевидци тялото е било разкъсано до неузнаваемост.

Въпреки че улицата е много оживена, други пострадали и ранени при взрива няма. Нанесени са материални щети на входната врата. В непосредствена близост се намират галерия, фото студио и офис на кабелен оператор, които не са засегнати.

По неофициална информация взривеният мъж се казва Асен Николов. Убитият е женен, с две деца. По информация на полицията същият има множество криминални регистрации във Варна, Аксаково и Русе, където срещу него са се водели дознания. 31-годишният бизнесмен участвал в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие със седалища във Варна, Каварна, Добрич. Самият той е собственик на 6 фирми.

По-късно днес се очакват резултатите от аутопсията. Все още не се знае точният вид на бомбата-убиец. До няколко дни ще излязат резултатите от техническата екпертиза, съобщиха от пресслужбата на варненската полиция. От там отказаха да коментират версиите за взрива.

По неофициална информация 31-годишният Николов е имал общ бизнес с известния добрички бизнесмен Веско Бакърджиев. Като основен източник за просперитетa на двамата се спряга варненската групировка “ТИМ”. Преки доказателства за връзка на Николов със силовата групировка обаче няма.