Балкански мезета готвят за Горан Брегович във Варна
Балкански мезета готвят за Горан Брегович във Варна / netinfo

Организаторите на концерта на мега звездата на балканската музика Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения се стягат с огромна амбиция за 14 ноември. Вече са поръчани тънките балкански мезета за обичания гост.

Горан Брегович идва с голям концерт във Варна

Брега е известен със скромното си отношение към храната, в която търси първо регионалния вкус. Затова във Варна ще може да се подкрепи с натурална биволска пастърма, сушен бут по еленски и традиционно българско бяло саламурено сирене. Задължителен е розовият български домат, който ще даде специфичния аромат на нашенско лято на пристигащия от Париж музикант. Изобилие от супер пресни местни плодове и зеленчуци ще чака артиста преди началото на концерта, а наздравицата с оркестъра ще е с българска дюлева ракия.

Брегович иска дюлева ракия, за да вдига наздравици във Варна

А феновете да се готвят, защото се знае, че само от публиката зависи колко ще продължи един концерт на Брегович. Емоционалният балканец винаги се раздава, но срещне ли голямо раздаване и от феновете в залата, може да удължи концерта си дори до 3 часа!

За да пристигне свеж и напълно готов за голямото шоу, Брегович ще се възползва от всики екстри на хотел във Варна, където му пазят VIP апартамент. До там ще го откара специална лимузина, а многобройните му варненски почитатели се надяват той да излезе поне за час в центъра на морския град, за да го уловят за непринудена снимка.

Самият концерт в Двореца на културата и спорта започва в 20:00 часа. Влизането в залата обаче е още от 19:00 при сериозни мерки за сигурност.

Наличните билетите за концерта, които организаторите предлагат в последните дни преди голямото събитие, са по 45 и 55 лв. в Сектори В и D. Билетите за правостоящи са по 30 лв. и дават възможност човек да стане част от супер шоуто пред самата сцена.