Брегович иска дюлева ракия, за да вдига наздравици във Варна
Брегович иска дюлева ракия, за да вдига наздравици във Варна / www.goranbregovic.rs

За концерта си във Варна Горан Брегович е поискал бутилка дюлева ракия, с която да вдига наздравици с музикантите си зад кулисите и докато са на сцената. Ако публиката го приеме добре, той и оркестърът му за сватби и погребения могат да свирят и повече от три часа. Това разказа пред Дарик Мартин Стоянов от промоутърската агенция Loud Concerts, която през последните години организира участията на Брегович в София и Русе.

„Във Варна ще чуете най-големите му хитове. Брегович определя репертоара си 30 минути преди да излезе на сцената и никога не знам какво точно ще изпълни. Концертите му продължават в зависимост от настроението на публиката. Ако варненската го приеме по най-топлия начин, концертът няма да има край“, споделя досегашните си впечатления Стоянов.

Брегович ще пристигне в морската столица след участие във Франция. Той ще бъде настанен в апартамент в 5-звезден хотел, а музикантите от оркестъра, в който вокалистики са българките сестри Радкови – в 4-звезден хотел. Изискванията на автора на саундтрака на филма „Ъндърграунд“  към кетъринга не са особено претенциозни и освен дюлева ракия той ще включва местна кухня, салати и плодове.

По-думите на Мартин Стоянов с балканката звезда се работи изключително лесно.

„Винаги можем да си кажем две приказки на български или на сръбски и да се разберем по-лесно отколкото с германци, англичани или американци. Начинът ни на работа е много близък до техния и затова се работи много лесно. Капризите също ги оправяме по най-бързия балкански начин – сядаме на маса, пием по една ракия, споделяме си проблемите и те се разрешават много бързо“, допълва организаторът.

Билетите за концерта на Горан Брегович на 14 ноември в Двореца на културата и спорта във Варна вече се продават. Те са на цени от 30 до 80 лева. Първоначално са пуснати 3400 бройки, а след изчерпването им ще бъдат пуснати още около 2000 билета.