Община Опака организира кампания “Изпрати писмо до Дядо Коледа”. Идеята е празничното настроение да се подържа у децата в общината, както и да ги провокират към творчество и изобретателност в писмата и желанията си до белобрадия старец.

Кутията, в която се събират писмата, вече е поставена пред сградата на община Опака. Тя ще остане там до 30 декември. Писмото трябва да бъде в плик, на който в горния десен ъгъл да се надпише получателят - Дядо Коледа. Не е необходимо да се залепва марка на плика. 

Всяко писмо може да бъде придружено с рисунка, която ще зарадва милия старец и неговите помощници. Секретарят на Община Опака уточни, че родителите – по свое осмотрение, могат да вземат или прочетат писмото на детето си и да удовлетворят желанието. 

“Нека посрещнем щастливи Коледа и Новата 2023 година.! Да дарим усмивка и надежда на всеки!”, призовава кметът на Опака Мехидин Кадиров.

От администрацията допълниха, че празничното запалване на светлините на коледната елха в града ще бъде на 8 декември от 16:00 часа.

И тази година няма да бъде подмината традицията и Дядо Коледа и Снежанка ще раздават подаръци на най-малките жители на града. Организацията е на народно читалище „Пробуда-1922“, добавиха от институцията. На 24 декември коледарски групи ще посетят домовете по стародавна християнска традиция – ще благославят за здраве и берекет, за просперитет и мир в семействата.