/ istockphoto.com
От утре, 18 ноември, „Български пощи“ започват традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“, съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик. Крайният срок за изпращане на писмата е 16 декември 2022 година. 

Условията за участие в конкурса са правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“, както и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма, отговарящи на условията, ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а децата с най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от него.

Адресът на подателя трябва да се посочи единствено на плика. Той ще е необходим на организатора на конкурса за осъществяване на обратна връзка с участниците. 

С цел защита на личните данни на всеки един от участниците в конкурса в съдържанието на самото писмо следва да не се посочва адрес на подателя. В съдържанието на писмото е необходимо да се напишат само двете имена на детето - участник.

Отличените писма, без пликовете с адреса на подателите, след приключване на конкурса ще бъдат предадени за съхранение на Държавна агенция „Архиви“. Участващите в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ писма, придружени с рисунки, стихове, апликации и други, стават притежание на организатора на конкурса „Български пощи“, който може да ги използва по избран от него подходящ начин, уточняват от дружеството. 

Няма ограничения за това как да изглеждат детските писма. Могат да са ръкописни, печатни или придружени от ръчно изработени изненади - това е лично решение на децата. 
БТА