Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 48-годишен мъж, за това, че в периода от януари 2022 г. до декември 2022 г. в Стара Загора, е въвел в заблуждение шестима души, че ще ги уреди да си вземат изпитите пред ДАИ и ще ги снабди със свидетелства за управление, като с това им причинили  имотна вреда в размер на 9 700 лева.

Той е познавал част от пострадалите свидетели, а с други се запознал случайно. Той ги въвеждал в заблуждение, като се представял за инструктор и ги подканял да карат шофьорски курсове при него.

Влизат в сила по-строги наказания за шофьорите

Обещавал им, че ще ги уреди да вземат изпита по листовки пред ДАИ, без да се явяват на него. Казвал, че може да замени гръцка и полска книжки с такава по български образец и да ги снабди свидетелство за управление на автомобил и други.

Неколкократно са били провеждани срещи между него и пострадалите свидетели, при които той ги убеждавал, че ще им предостави обещаните шофьорски книжки, а те от своя страна му давали различни парични суми, но така и не получили документите. 

Мъжът е осъждан и е търпял ефективно наказание лишаване от свобода. Той е оставен в ареста и определението на съда подлежи на обжалване.