/ БТА
Стотици посрещнаха на казанлъшката гара първия от атракционните влакове, които пристигат по повод Празника на града и 121-вите Празници на Розата.

82-годишният парен локомотив пристигна на железопътната гара в Казанлък с 12 минути закъснение, а пътниците бяха посрещнати от танцовия състав на читалището в местното село Овощник с прясно изпечена питка и с цветове от роза „Дамасцена“. 

Два атракционни влака пристигат в Казанлък

Казанлъчани имаха възможност да се снимат с един от емблематичните локомотиви на Държавните железници. Композицията пристига от гара Филипово в Пловдив. Максималната допустима скорост за парния локомотив е 100 километра в час, посочиха от БДЖ.

Влакът се е движил с около 80 километра в час, за пристигането си от Пловдив е изразходвал 4,5 тона въглища и близо толкова вода. В Казанлък се очаква да пристигне още един атракционен влак, който пътува от столицата.

Заради Празника на Розата: Въвеждат организация на движението в центъра на Казанлък

Казанлъшката гара ще се превърне и в открита сцена за концерт на групите X-R@y и „Уикеда“ и на местни състави. Проектът „Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

Официален партньор е Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. Партньори са и общините Казанлък и Карлово. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ралица Стефанова, БТА