/ Община Казанлък
Два атракционни влака ще пристигнат в Казанлък за празника на града, съобщиха от Общината.

На 31 май казанлъшката железопътна гара ще бъде домакин на второто събитие от инициативата „Концерти на гарата“ и ще се превърне в своеобразна сцена. 

Туристи от цял свят ще има в Казанлък за 121-вия Празник на Розата

В 12:10 часа на гара Казанлък ще пристигне първият за деня атракционен влак, начело с парен локомотив. Той тръгва от гара Филипово в Пловдив, има спиране и престой и на гара Карлово. Влакът ще замине наобратно в 15:30 часа. 

Тогава ще започне и концерт на група X-R@Y. Участие ще вземат група „Уикеда“, както и различни местни състави, а железопътната гара ще бъде декорирана с картината „Рози от Казанлък“ на художничката д-р Петя Илиева, автор на инициативата ART4Diplomacy, по която бяха украсени редица спирки и превозни средства на обществения транспорт в столицата. 

Заради Празника на Розата: Въвеждат организация на движението в центъра на Казанлък

Около 16:50 на казанлъшката гара ще пристигне специалният атракционен влак с вагоните от т.нар. „Корона експрес“ на Цар Борис III, наречен тематично „По пътя на роза Дамасцена“.

Проектът „Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“. Официален партньор е Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. Партньори са и общините Казанлък и Карлово. 

Припомня, че на 31 май ще бъде отбелязан празникът на града и ще се даде началото на кулминационните дни на 121-я Празник на Розата. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ралица Стефанова, БТА