/ Община Казанлък
Временна организация на движението ще бъде въведена в Казанлък на 2 юни във връзка с програмата на Празника на Розата, съобщиха от Общината.

Ограничено ще бъде движението в централната част на града в часовете от 8:00 до 15:00 часа.

Започва продажбата на билети за ретро влака за Празника на Розата

За движение на пътни превозни средства ще бъдат затворени бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и бул. „Княз Александър Батенберг” - в участъците от кръстовището на бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и ул. „Александър С. Пушкин “ до кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг” и бул. „Никола Петков”. 

Затворен за движение на автомобили ще бъде и бул. „Розова долина" в участъка на север от кръговото движение на ул. „Бачо Киро“, до кръстовището на бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“.

Преминаването на моторни превозни средства ще е ограничено още на ул. „Пейо Яворов“ - от кръстовището на ул. „Пейо Яворов“ и бул. „Розова долина“.  Временен режим на движение ще бъде въведен по обходни улици към съществуващата мрежа в града. 

Пускат ретро влак специално за Празника на Розата

Временната организация за движението на ще се въведе, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо Закона за движение по пътищата, посочват от местната администрация. 

Празникът на розата тази година започна на 14 май с избора на 56-ата Царица Роза, а кулминационните дни са 31 май, 1 и 2 юни. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ралица Стефанова, БТА