класна стая училище изпит документи
класна стая училище изпит документи / iStock/Getty Images
Спортните клубове да разполагат върху общински терени, сгради или съоръжения рекламно-информационни елементи, предлагат  общински съветници от ГЕРБ. Едно от условията е рекламите да са свързани с дейността на клубовете и на техните спонсори, безвъзмездно.

Основен приоритет на Община Стара Загора е насърчаване на физическото възпитание и спорта и създаването на условия за системното им практикуване.

С цел финансово подпомагане дейността на местни спортните клубове, осъществяващи дейност в обществена полза, е необходимо да се направи изменение на Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на Община Стара Загора, мотивират се вносителите Диян Димитров, Стефан Анков и Тихомир Трифонов.

С изменението ще се предостави възможност на спортните клубове, вписани в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като осъществяващи дейност в обществена полза; изрядни платци към Община Стара Загора; със седалище и мястото за развиване на спортната им дейност на територията на Община Стара Загора, да разполагат върху общински терени, сгради или съоръжения рекламно-информационни елементи, ако те са свързани с дейността им или с дейността на техните спонсори, безвъзмездно.

Предложението до Общинския съвет за изменение на Наредбата ще бъде внесено за разглеждане на юлската сесия на местния парламент.