/ Тракийски университет
Сирене и кашкавал са първите продукти, които пусна Тракийски университет – Стара Загора след патентоване на марката, носеща името на висшето училище.

Първоначално те ще се продават в Университетския демонстрационен център в централния корпус на университета. В него ще се предлагат хранителни и нехранителни продукти с марката Тракийски университет – Стара Загора.

Тракийският университет в Стара Загора с безплатни курсове за земеделски стопани

„С това поставяме сериозни основи, които да държат университета с години напред и той да бъде още по-силен. Най-трудно се строят основи, но нашата мисия е такава, в името на бъдещето университета. Продуктите ни са 100 процента натурални, от нашите университетски ферми, а вкусът е този, който си спомняме от миналото“, каза ректорът на висшето училище доц. Добри Ярков.

Учебно-опитното стопанство разполага със сериозни площи обработваема земя, където се отглежда фуража за стотиците животни, които има.

Ректорът предвижда следващите продукти да бъдат телешки суджук, мед и вино. Основната цел с производството на продукти в университета е свързана с практическата част на обучението на студентите от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет, които участват в целия процес – от земята до трапезата, а като завършат, с натрупаните теоретични и практически умения, ще бъдат доказани експерти в областта си.
 
Тракийски университет