/ Тракийски университет
Делегация от Германия, начело с министъра на регионалното развитие на област Саксония - г-н Томас Шмидт, е на посещение в Тракийски университет, по покана на ректора доц. д-р Добри Ярков, съобщиха от учебното заведение.

Делегация на ТрУ в Стара Загора договори нови възможности за студентите в Германия

Повод за визитата е мащабно мероприятие на тема „Трансформация на икономическия модел към нисковъглеродна биоикономика, кръгова икономика, основана на науката, иновациите и дигитализацията“, което организира Университетът.

Делегацията от Германия, с всичките си експерти, е изключително полезна в обмяната на опит, научни и професионални практики, които област Стара Загора може да взаимства от област Саксония в пътя към устойчив и плавен преход на региона.

Първата среща на немската делегация беше с ръководните представители на академичната общност на Тракийски университет - ректорско ръководство, декани и директори на структурни звена.

По време на срещата бяха обсъдени високите възможности на науката и ролята на академичните среди в развитието, както на регионално, така и на национално ниво на държавата.
Следващата работна среща премина с представяне на ключови представители на бизнеса и регионалната власт. На нея присъстваха изпълнителният директор на ТЕЦ Ей и Ес –

Нова учебна база строят за Тракийския университет на Старозагорските бани

Гълъбово Иван Цанков, изпълнителният директор на ТЕЦ "Контур Глобал" - Красимир Ненов и директорът на Дирекция „Превантивна дейност“ към РИОСВ-Стара Загора - Диана Ганева.

Те от своя страна запознаха делегацията с фактическата обстановка, в която се намира бизнесът в регион Стара Загора в момента и тази, в която ще бъде поставен, след Зелената сделка.

От своя страна немската делегация сподели ценен опит и съвети за плавния социален и икономически преход на региона. След работните срещи, гостите от Германия имаха възможност да посетят Университетската ветеринарна болница и Музея на коня.