награда
награда / Тракийски университет
И тази година Тракийският университет получи призовото място  в направленията Ветеринарна медицина и Животновъдство на традиционните ежегодни награди на „24 часа“, които са подкрепени от МОН и са съобразени с официалната класация на рейтинговата система за 2020 г. за висши училища в страната.
 
Онлайн-събитието започна с дебати на тема: „Най-добрите университети – близо до бизнеса“. Домакини на срещата бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, изпълнителният директор на „24 часа“ Венелина Гочева, проф. Николай Вълчанов от КРИБ и Георги Стойчев от Консорциума за рейтингови класация. Участници бяха представители на най-успешните фирми в България и ректорите на наградените университети.
 
Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков благодари за признанието и обеща: „Ние продължаваме да работим активно и използвам възможността да съобщя радостната новина, че на 1-ви март на територията на университета ще отвори врати първата ветеринарна болница в България.“
 
Наградата за Старозагорската алмаматер беше връчена от проф. Николай Михайлов, който наскоро беше удостоен с почетната титла на Тракийски университет Доктор Хонорис Кауза.
 
Сред мотивите за наградата са 100-процентово изпълнение на държавния план за прием на студенти; патентоване името на Университета и стартиране производството на биопродукти от мляко и месо, както и производството на вино.