/ Община Стара Загора
С качествено пиво и български рок бе дадено началото на традиционния бирен фестивал в Стара Загора. Тази година той се провежда  в парк „Загорка“ (поляната, източно от магазин ЛИДЛ). Стара Загора отново е Столица на бирата до 8 септември.

Васко Кръпката, Подуене Блус бенд и БТР откриват „BEERфест”

Още в 19.00 часа най-нетърпеливите любители на пенливата напитка окупираха поляната и дадоха ударно начало на феста. Млади и стари дойдоха да се повеселят с чаша бира и качествена музика.
 

С качествено пиво и български рок
Община Стара Загора


Публиката избухна, когато на сцената се качиха легендарните Васко Кръпката и Подуене блус бенд. Старозагорци отдадоха заслужена почит на певеца, викайки го на бис. Култовата песен „Кучето на крайния квартал” повдигна още повече градусите на настроението на поляната. Най-върлите рокаджии припяваха смело, отдавайки се на музикалното удоволствие.
 

С качествено пиво и български рок
Община Стара Загора


„Добре дошли в Столицата на бирата. За четвърти път правим бирен фестивал. Тази година той е на новото място и мисля, че неговият дом е тук. Постарали сме се да подготвим  богата музикална програма. Пийте, пейте и се забавлявайте в четирите дни на Бирфеста”, пожела Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
 

С качествено пиво и български рок
Община Стара Загора


„Доброто е тук. Благодаря на Община Стара Загора, че вече четири години е наш партньор. Доброто намери своето място. Наздраве, наслаждавайте се на хубавата музика и най-доброто предстои”, каза Катерина Миланова от пивоварната „Загорка”.
 

С качествено пиво и български рок
Община Стара Загора


Поляната остана пълна, въпреки дъжда, и публиката отново избухна при появата на БТР. Рокаджиите и този път доказаха класата си, изпълнявайки хитовите си парчета, за радост на почитателите си.

Стара Загора отново ще е столица на бирата през септември

Пет бара и четири са на разположение на гостите, всички обекти отварят врати в 17.00 часа и ще работят до 24.00 часа. „BEERфестът“ е под мотото „Когато шофирате, никога не пийте!“, затова е предвидена безплатната автобусна линия, осигурена от „Загорка“ АД, която да откара любителите на бирата до домовете им.

Във всеки от дните между 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк „Загорка“ и ще покрие почти цялата територия на града. Линиите от градския транспорт, които могат да ползват, за да стигнат до фестивала, са №3 и №36.
 

С качествено пиво и български рок
Община Стара Загора


Днес на празника на Съединението на „BEERфестът“ ще звучат кадифените гласове на Деси Добрева и DIA, които ще поднесат така обичаните етно и народни мотиви. Сръбските „Guns’N’Roses Real Tribute“ и „Queen Real Tribute“ ще добавят и малко рок, и много настроение.

В заключителната вечер - 8 септември, на сцената ще се качат едни от най-любимите български изпълнители - Васил Найденов и Силвия Кацарова. Организатори на фестивала събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка, а партньори са хотел „Сити“, „КЕН“ АД и магазини „АЯКС“.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „BEERфестът“ може да се намери на страницата във Facebook:  https://www.facebook.com/thebeerfest