Бирфест
Бирфест / netinfo
Васко Кръпката с Подуене Блус бенд и БТР ще открият „BEERфест”-ът тази година. Днес от 19 часа е официалният старт  в парк „Загорка“-поляната, източно от магазин ЛИДЛ.
 
На празника на Съединението - 6 септември, на „BEERфестът“ ще звучат кадифените гласове на Деси Добрева и DIA, които ще поднесат така обичаните етно и народни мотиви. Сръбските „Guns’N’Roses Real Tribute“ и „Queen Real Tribute“ ще добавят и малко рок, и много настроение. Заключителната вечер - 8 септември, ще предложи българския евъргрийн с изпълненията на обичаните доайени на родната сцена Васил Найденов и Силвия Кацарова.
 
Пет бара и четири ресторанта ще са на разположение на посетителите, а всички обекти ще отварят врати в 17.00 ч. и ще работят до 24.00 ч.
 
Тази година „BEERфестът“ е под мотото „Когато шофирате, никога не пийте!“, затова е предвидена безплатната автобусна линия, осигурена от „Загорка“ АД, която да откара любителите на бирата до домовете им. Във всеки от дните между 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк „Загорка“ и ще покрие почти цялата територия на града. Линиите от градския транспорт, които могат да ползват, за да стигнат до фестивала, са №3 и №36.
 
Организатори на събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка.  Партньори на фестивала са: хотел „Сити“, „КЕН“ АД и магазини „АЯКС“.