/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд-Стара Загора осъди двама мъже за лихварство и за извършен опит за убийство на две момчета от Раднево, съобщиха от съда.

Четири години затвор за мъжа, пребил и ограбил възрастна жена в Гурково

На 04 юни, единият е признат за виновен в това, че през периода от октомври 2015 г. до май 2016 г. в Раднево без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови сделки, като е предоставял парични кредити (заеми) на физически лица срещу получаване на лихва, за която дейност се изисква разрешение, като общият размер на предоставените кредити е 1 430 лв. 

С дейността си е получил неправомерни доходи в размер на 1 575 лв., като го оправда за разликата от 1 430 лева до 2 830 лева (общият размер на предоставените кредити по първоначално повдигнатото обвинение) и за разликата от 1 575 лева до 1 955 лева (общият размер на получените неправомерни доходи по първоначално повдигнатото обвинение).

Задържаха мъж, ограбил четири жени

За това престъпление, съдът наложи на подсъдимия наказание в размер на три години и шест месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

Съдът постанови подсъдимият да изтърпи изцяло и отделно от така наложеното му наказание три години и шест месеца лишаване от свобода и наказанието, наложено му по описа на Радневския районен съд - една година лишаване от свобода, което също да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим.

68 лица предаде на съд Районната прокуратура

На другия подсъдим по делото е наложено наказание в размер на три години лишаване от свобода - условно, което е отложено с изпитателен срок от три години. С присъдата си, съдът призна подсъдимия за виновен в това, че през периода от 2015 г. до май 2016 г. без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови сделки, като е предоставял парични кредити (заеми) на физически лица срещу получаване на лихва, като общият размер на предоставените кредити е 1 025 лв.

Осъдиха мъж, държал ценни археологически находки и електродетонатори

С дейността си е получил неправомерни доходи в размер на 495 лв., като го оправда за разликата от 1 025 лева до 1 225 лева (общият размер на предоставените кредити по първоначално повдигнатото обвинение) и за разликата от 495 лева до 575 лева (общият 6000 Стара Загора, бул. ”Митрополит Методий Кусев” 33 тел.:042/220-209, gsm: 0885/ 90-89-90, e-mail: press@osstz.com размер на получените неправомерни доходи по първоначално повдигнатото обвинение).

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.