/ Снимка: Дарик, архив
Окръжен съд-Стара Загора осъди мъж, държал ценни археологически находки и електродетонатори. Веществените доказателства, които са предмет на престъплението и са ценни исторически находки с научна и художествена стойност, ще бъдат отнети в полза на държавата.
 
68 лица предаде на съд Районната прокуратура

В средата на ноември 2017 година в Казанлък
мъжът беше заловен с артефактите-колективна находка от XIII-XIV век, състояща се от два сребърни позлатени наушника, две сребърни позлатени обеци, сребърна позлатена торква, огърлица от полускъпоценни камъни и сребърни позлатени мъниста с различна големина, шест златни монети.

В дома си в Казанлък мъжът държал долна част на фрагментиран керамичен съд (червенофигурен кратер) от V - III в пр. Хр. и 1 брой римска провинциална бронзова монета, отсечена в Анхиало (днешен Поморие, вероятно по времето на император Каракала /211-217/).

Обвиниха мъж заради закана за убийство в условията на домашно насилие

За извършеното от него престъпление съдът му наложи наказание лишаване от свобода за срок от една година и глоба в размер на 3000 /три хиляди/ лева. В автомобила на мъжа бяха намерени и взривни вещества, за които той нямал разрешително. За това престъпление съдът му наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години.
 
С присъдата си Окръжен съд – Стара Загора обединява наказанията на 51-годишния мъж като му определи и наложи едно общо наказание- лишаване от свобода за срок от две години, като присъедини към него и наказанието глоба в размер на 3 000 лева.
 
Съдът отложи така определеното общо наказание лишаване от свобода за срок от две години с изпитателен срок от четири  годиниПрисъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.