/ netinfo
С 41 гласа „за“ общинските съветници гласуваха регистрацията на „Индустриална зона Загоре“ ЕАД. Дружеството ще се управлява от Съвет на директорите, в който влизат Радослав Танев, Стефан Шоселов и Румяна Грозева, които имат срок на управление от 3 години. Капиталът на дружеството е близо 5 млн. лева.
 
Стара Загора получи наградата за обещаваща инвестиционна дестинация

Изграждането на нова, съвременна, модерна и функционираща индустриална зона е от изключително значение за целия регион, защото води след себе си  привличане на инвестиции, увеличаване на броя на работните места и повишаване на жизнениястандарт.
 
Старейшините дадоха съгласие да бъде стартиран конкурс за изграждане на монумент/знак „Стара Загора – Център на Вселената“. Обезпечен от инициаторите на идеята Пламен Русев и Николай Далаков е награден фонд от 6 хил. лева за първите три отличени идеи за пластика. „Комисия в широк формат ще оцени предложенията“, уточни вносителят Пламен Русев. Той допълни, че финансовата страна на проекта ще бъде решена след обсъждане.
 
Община Стара Загора с поредно признание за бизнеса в региона

На второ четене бе приета Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи . Редакциите за  паркиране  на  автомобили по улици, площади и паркинги - общинска собственост, срещу заплащане за служебни нужди от предприятия, нестопански организации и лица, упражняващи свободни професии. Така в границите на „Зелена зона“ те ще имат право да ползват „Служебен абонамент“.
 
Подкрепено бе осигуряването на устойчивост на проект „Изграждане на социални жилища в град Стара Загора“. Проектът включва преустройство и изпълнение на мерки за енергийна ефективност в сградата на ул. „Мусала“ 26 (бивша Метрология) и обособяване на 69 съвременни социални жилища, от които 42 броя двустайни апартаменти, 19 броя едностайни апартаменти и 8 броя гарсониери.