/ Община Казанлък
Гост ще бъде вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов
Община Казанлък отбелязва тържествено Освобождението на България, съобщиха от Общината.

Кметовете на Казанлък и Толиати: Трябва да съхраним тази връзка между хората, между младите (СНИМКИ)

В 17:00 часа на площад „Севтополис“! С церемония по издигане на националния флаг на Република България, с участието на почетна рота от 61 Стрямска механизирана бригада, с командир бригаден генерал Деян Дешков започва тържественото отбелязване на 3 март - 142 г. от Освобождението на България.

Програма за честванията на 3 март на Шипка

Ще се състои и първото по рода си факелно шествие в града,
в памет на загиналите за свободата и независимостта на България! От площад „Севтополис“ шествието ще потегли по ул.„Генерал Скобелев“ към обновения Войнишки паметник в парк „Розариум“, където ще се поклоним пред паметта на героите, загинали за нашата свобода.
 

Панихида в памет на загиналите ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан, в съслужие със свещеници от казанлъшка духовна околия пред обновения Войнишки паметник.

На 3 март: Транзитното движение през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката

След това - с тържествена проверка-заря по случай 3 март - Националният празник на Република България с участието на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и представителни роти от 61 Стрямска механизирана бригада патриотичен Казанлък ще почете героите на България.
 

Нека заедно сведем глави пред подвига на воините - герои на Свободата на България. Честванията за 142 години Свободна България ще продължат в утрешния ден, когато от 9:30 часа в храм-паметник „Рождество Христово“, Шипка ще бъде отслужен благодарствен молебен от Н.В.Пр. митрополит Киприан, а от 11.00ч. пред Паметника на Свободата на връх Шипка ще бъдат отбелязана годишнината от Освобождението на България.