/ Община Казанлък
За първи път делегация от Толиати ще участва в честванията на 3 март
Със закичване с мартеници кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и нейният екип приветстваха днес делегация от побратимения на Казанлък руски град Толиати, водена от Кмета Сергей Анташев, съобщиха от Общината.

Община Казанлък

Тази година за първи път от дългогодишното побратимяване между двата града, по тяхно желание, ръководството на местната управа в Толиати бе поканено да сподели честванията за Националния празник 3 март в Казанлък. 

Община Казанлък

В състава на делегацията са главният специалист по международни и междурегионални връзки в администрацията на градския окръг Алексей Поручиков и заместник-ректорът на Толиатинския държавен университет, директор на Хуманитарно-педагогическия институт Юрий Лившиц.

Община Казанлък

През 2020 г. Казанлък и Толиати отбелязват 25-годишнина като побратими, с активен културен обмен, който продължава да се разширява в посока на младите хора и децата. През годините са осъществявани многобройни инициативи в сферите на културата, образованието, туризма, прераснали в близки сътрудничества между културни институти, туроператори, училища.

Наградиха победителите в конкурса „Венчайте България с лаврови венци“ в Казанлък (СНИМКИ)

„Много от нашите деца - художници, шахматисти, фотографи и други имаха възможността да се срещнат с Ваши деца, с интереси в същите сфери. Така наистина обмяната на делегации не е единственото нещо, което ни свързва, а по-скоро - нашите жители, младите хора, които имат възможност да се запознаят и трябва да съхраним тази връзка.“, оцени доброто сътрудничество Галина Стоянова.

Община Казанлък

За нас е още по-голяма чест да сте наши гости на 3 март, когато ние сме домакини. Ще имате възможност многократно да видите признателността на нашия народ към ролята на Вашия народ за Освобождението на България. Добре дошли! Ще бъдем заедно тази вечер и утре на честванията на Шипка!“, поздрави официалните гости Кметът на Казанлък.
 
ОбС-Казанлък гласува нова наредба за общинските спортни обекти

Сергей Анташев, от своя страна, благодари за топлото посрещане. Той посочи, че 2020 година е специална за руските приятели на Града на розите с отбелязването през цялата година на 50-годишния юбилей от производството на първия автомобил ВАЗ в Автомобилната столица на Русия, с кулминация през месец април и честванията по повод 75 години от Великата Отечествена война, с кулминация през месец май, за което в града ще бъдат организирани мащабни тържества.

На тях вече е поканена да гостува делегация от Община Казанлък. Делегацията от Толиати донесе печатно ученическо издание, в което подробно децата са разказали за красотата на Долината на розите и на тракийските царе.

Община Казанлък


Двете страни обсъдиха възможности за обмяна на студенти с различни специалности, за сътрудничество в сферата на тежката промишленост, туризма, розопроизводството и търговията с продукти от етерично-маслени култури и размениха подаръци  за юбилея от побратимяването.

Галина Стоянова връчи знака на Община Казанлък и значки с Паметника на Свободата и получи изработен от студентите на Толиатинския държавен университет макет за дългогодишното партньорство.