/ Община Казанлък
„За“ подписване на Споразумение за побратимяване между Казанлък и Загатала, Азербайджан гласува мнозинството на Общински съвет на днешното си редовно заседание, съобщиха от Общината.

Община Казанлък

В предложението на кмета Галина Стоянова тя посочва: „Побратимяването ще разшири международното сътрудничество и ще увеличи мрежата от близки контакти на Казанлък с още един“.

Нови местни такси ще гласува Общинският съвет на Казанлък

Кметът посочва общото между двата града, а именно производството на етерични масла и създаването на нови възможности за бизнес партньорства. Като добър повод за сближаване се изтъква опознаването на историята, културата, бита и душевността на жителите на двата града.

Община Казанлък

Кореспонденцията между кметовете на двете общини се води вече близо 2 години, с активното съдействие на поланика на Република Азербайджан у нас Н.пр. Наргиз Гурбанова, която полага изключителни усилия за укрепване и задълбочаване на отношенията между двете страни и на посланика на Република България в Азербайджан Николай Янков.

Кой има право на финансова помощ с ваучер в Казанлък?

В Загатала, в северозападната част на Азербайджан, живеят около 41 000 души се произвежда розово и лавандулово масло, алкохолни напитки, тютюн, чаени изделия, ядки, изделия от коприна и други.

Община Казанлък

В региона има около 100 исторически паметника, сред които най-известна е крепостта Пери Гала, която се отнася към IV-V век и в превод означава „Крепост на феята“.