Новият кмет обявява екипа си до седмица
Новият кмет обявява екипа си до седмица / DarikNews.bg

Новоизбраният кмет на Стара Загора Живко Тодоров ще обяви до седмица екипа, с който ще работи. Той отново потвърди, че ще заложи на професионалисти и експерти, а не на партийни личности. Предстоят и структурни промени в общинска администрация, както и ревизия на предишното управление.

След толерантната и позитивна кампания, която донесе успех на ГЕРБ в Стара Загора, новият градоначалник обеща, че и управлението му ще бъде открито, ще има повече срещи с граждани и медии. Избраният с гласовете на близо 40 хиляди старозагорци кмет Живко Тодоров заяви за пореден път, че основният приоритет в работата на администрацията ще бъде усвояването на средства от европейските фондове.

Освен кметската позиция ГЕРБ спечели 23 места в бъдещия общински съвет на Стара Загора. В местния парламент ще има плурализъм и ще търсим подкрепата на всички представители, без обаче да влизаме в безпринципни споразумения, категоричен е новият градоначалник. Мнението му потвърди и водачът на листата за общински съветници Емил Христов.

Първата сесия на новоизбрания старозагорски общински съвет ще бъде свикана в законовия срок, който изтича на 7 ноември. Датите на сесиите в останалите населени места ще станат ясни най-късно утре.