коледна елха Стара Загора
коледна елха Стара Загора / община Стара Загора
Коледното дърво на обновения площад пред сградата на Общината ще засияе с красива премяна на 5 декември. 12-метровата елха беше засадена миналата година на специалната сцена, тя се развива добре и ще радва за години напред малчуганите на Стара Загора.
 
Малки и големи старозагорци ще посрещнат Дядо Коледа в 17.30 часа, който ще запали светлините с магическия си жезъл.Подготвена е и специална музикална програма, за да се включат всички в Коледната магия и да се създаде още по-празнична атмосфера.
 
„Тази година надграждаме, заедно с фирмата, която се грижи за осветлението в нашия град. Готвим специална изненада за старозагорци за коледните светлини“, коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Със запалване светлините на елхата, трябва да светне и останалата коледна украса в Стара Загора.
 
За най-светлите християнски дни през декември, Община Стара Загора готви специална програма. Тя е наситена с прояви, като специално място е отделено за децата на града. Всички културни институти в града ще се включат активно в коледно-новогодишните събития.
 
Тази година Коледните и новогодишни базари в Стара Загора започват от 1 декември. Освен в централната част на града има предвидени места за базари в кварталите.