Красива Коледна елха заблестя в центъра на Стара Загора
Красива Коледна елха заблестя в центъра на Стара Загора / Община Стара Загора

Красива 17-метрова Коледна елха грейна тази вечер на площада пред Община Стара Загора. С много настроение и радост от предстоящите вълнуващи празници, след обратното отброяване на стотици деца от старозагорските детски градини и училища, Дядо Коледа и кметът Живко Тодоров запалиха с магическия жезъл светлините, които озариха площада.

Преди това те поканиха белобрадия старец на сцената, заедно с регионалния министър Лиляна Павлова, която бе специален гост на церемонията.

Красивите празнични илюминации повдигнаха настроението и заблестяха искрици в нетърпеливите детски очи. Красивото Коледно дърво, отгледано в общински разсадник, грейна в празнична пъстроцветна премяна, осветено от 800 метра светлинен гирлянд.

С милиони светлини в бяло, червено и синьо сияят парковете, основните булеварди и кръстовища на Стара Загора. Тази година коледните елементи стигнаха до кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и бул. „Крайречен".

"Коледните и Новогодишни тържества са най-хубавите, защото правим в края на годината равносметка и празнуваме", каза Живко Тодоров.

"Бъдете щастливи и много задружни, много хубави емоции и светли мигове с вашите семейства и близките ви хора и дано следващата година се случват по-хубави неща", пожела кметът.

Той увери децата, че Дядо Коледа е голям приятел на Стара Загора и не пропуска да ги посети.

Тодоров обеща, че от утре ще могат да ползвате и ледената пързалка, тъй като тази вечер беше натиснато копчето, за да може да се заледи за утрешния ден. За първи път жителите и гостите на града ще могат да се порадват на леденото удоволствие в центъра на града и да го ползват напълно свободно до 5 януари, всеки ден от 10.00 до 22.00 ч. При необходимост ще се предоставят и кънки за лед.

"В тази нелека година, която изпращаме, ни сполетяха много природни бедствия. Надявам се това да ни сплоти и да ни направи по-единни, заедно да преодоляваме препятствията. Да си пожелаем 2015-та година да бъде по-позитивна, да преодолеем заедно неволите и несгодите", обърна се към присъстващите министър Павлова.

Тя увери, че правителството ще продължи да помага на всички нуждаещи се, не само на тези в неволя, а на всички български граждани, на всички старозагорци.

С песента „Бяла Коледа" Детска музикална формация „Звездопад‘" към НЧ „Георги Бакалов 1933" поздрави всички присъстващи на церемонията. В програмата участваха още малките изпълнители от Детски танцов състав „Тракийче". Своя музикален поздрав отправи и малката старозагорска звезда Гергана Тодорова, заедно с Лора Герджикова и Теодор Палазов.

На церемонията присъстваха още председателят на ОбС Емил Христов, областният управител Георги Ранов и заместниците му Мариана Кръстева и Маноил Манев, народни представители, общински съветници, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Йордан Николов, секретарят Цена Велкова и др.