/ ПП ГЕРБ
До средата на лятото ще бъде довършен банският комплекс в Ягода
Убедителната победа на Душо Гавазов в частичните кметски избори в Мъглиж показа как трябва да се води една предизборна кампания-с приоритети и с конкретика за развитието на общината. Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Пламен Йорданов.

Душо Гавазов беше издигнат от ПП ГЕРБ и подкрепен от ВМРО.

С 58.99% подкрепа той ще управлява общината, а по думите му зад тези проценти стоят много труд и екипна работа.

„Макар че не бях местен, се оказа, че съм свестен и достатъчно известен да управлявам общината.

С екипа си показах, че в условията на пандемия, в условията на ожесточена политическа битка, можем да проведем позитивна, толерантна и човешка кампания. В нея посланията бяха стойностни и човешки, отправени към жителите на Мъглиж.

От мен ще се чуват само неща, които мога да изпълня занапред“, обеща новият кмет на Мъглиж.

По повод появилите се информации за купен вот с определен цвят маски, Душо Гавазов коментира „оранжевият цвят не е моят. Моят цвят е синият-синьо е СДС, в което съм членувал преди 20 години, син е цветът и на партията, в която членувам сега“.

Новоизбраният кмет на Мъглиж посочи още, че за първи път в общинския център кандидат печели над 900 гласа във всички български секции, включително и в ромската секция. „Изгубих единствено в село Зимница, където вотът е етнически“.

Кметът на Мъглиж ще управлява с екипа си, в който ще има само един зам.-кмет-Рени Малева. „Ние сме малка община и няма нужда от преразход на средства“, посочи Гавазов.

Ремонт на банския комплекс в село Ягода, който ще приключи до средата на лятото, изграждане на предпазната ограда в кв. „Свобода“, на четирите фотоволтаични парка за общински сгради, са първите ангажименти пред екипа на мъглижкия кмет, който посочи, че приоритет и занапред в работата му  ще бъде и инфраструктурата в общината-пътна и социална.

Ремонтът на банята в Ягода е по Фонд ФЛАГ за 1.9 млн лева. 230 хил. лева бяха осигурени от МРРБ, а направената икономия е 20 хил. лева.“ Не се намериха аргументи да продължи финансирането от там.Община Мъглиж поема дългосрочен общински дълг 1.9 млн лева, но никой не е продавал парка около банския комплекс. В тези пари е включена и вертикалната планировка на парка“, обобщи Гавазов.