Казанлък отбеляза Деня на българската просвета и култура (СНИМКИ)

Казанлък 24 май
Казанлък 24 май / община Казанлък
24 май в Казанлък започна с празничен парад на всички казанлъшки училища, които преминаха през центъра на Града на розите. На централния площад „Севтополис“ бе организиран празничен концерт, на чиято сцена връчиха наградите на победителите в „Младите лидери на Казанлък“.

Казанлък 24 май
община Казанлък


Кметът на Казанлък Галина Стоянова приветства ученици, учители, студенти и съграждани с думите: „24 май е ден, в който заедно заставаме като една общност, осветени от делото на братята Кирил и Методий. Единствен и важен ден за българите, в който ние вървим заедно, следвайки един път, следвайки химна на словото „Върви, народе възродени!“.

Казанлък 24 май
Dariknews


На празничната сцена заместник-кметът Лилия Цонкова връчи големите награди на победителите в инициативата „Младите лидери на Казанлък”. Уменията на младите да работят в екип, да провокират своите качества на водач бяха оценявани от специалисти, за да бъдат излъчени трите най-добри отбора: I-во място – 11А клас на СУ „Екзарх Антим I“, II-ро – за отбора на 11Б от ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“ и 11Б на ППМГ „Никола Обрешков“. Наградата за победителите е екскурзия до избрана от тях дестинация в страната.

Царица Роза 2019 – Вероника Красимирова и нейните подгласнички Стела Владева и Кристияна Митева честитиха празника на своите съграждани, благодариха на учителите – съвременните будители и споделиха гордостта си, че са жители на прекрасната Розова долина.
 

Казанлък 24 май
община Казанлък


Публиката аплодира отличените 12 учители и преподаватели в конкурса „Учител на годината 2019“. Те благодариха на своите възпитаници и на техните родители за доверието.

Казанлък 24 май
община Казанлък


На Празничното утро в ПХГ“Свети Свети Кирил и Методий“ Галина Стоянова връчи грамотите на отличени за постижения през 2019г. възпитаници на гимназията и пожела на бивши и настоящи преподаватели и ученици да бъдат горди наследници Казанлъшкото педагогическо училище, първото в България, образовало професионални кадри в страната.

Казанлък 24 май
община Казанлък


По обед пред Общинска администрация бе открита изложбата от конкурса „Млад книгоиздател“, в която ученици от казанлъшки училища представят собственоръчно изработените от тях копия на книги от български автори.

Тази вечер Казанлък ще аплодира своите абитуриенти от Випуск 2019 на сцената на площад „Севтополис“, а след това казанлъчани ще се забавляват с празничния концерт на формация „ПЕТТЕ СЕЗОНА“ с ръководител Стефан Диомов.