/ Dariknews.bg
Част от кампанията на националния омбудсман Мая Манолова
500 пакета с хранителни продукти получиха социално слаби и възрастни старозагорци, част от кампанията на националния омбудсман Мая Манолова „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“. 

Стара Загора посреща Благодатния огън

Продуктите са закупени от гражданите на Стара Загора, припомни Манолова и благодари за участието и безрезервната подкрепа в акцията на младите омбудсмани и техните съученици.

пакети кампания
Dariknews.bg

„Младите хора, които се ангажираха с тази идея показаха, че младостта не е порок. Тя е амбиция за развитие, помощ и любов към възрастните хора. Те показаха още, че мислят и се развиват, защото има и  добри хора, които ги ръководят в милосърдието и добропослушанието към възрастните хора”, сподели старозагорският митрополит Киприан.

пакети кампания
Dariknews.bg

 Благодарение на общите ни усилия достигаме до много хора, посочи и националният омбудсман Мая Манолова, която припомни, че кампанията за набиране на ваучери продължава и те ще бъдат раздадени след Великден, в навечерието на Гергьовден. До момента са раздадени около 75 хиляди ваучери.

пакети кампания
Dariknews.bg

 „Кампанията за събиране на хранителните продукти е в своя разгар. Наистина е обидно за възрастните хора да получават мизерни доходи-някои от тях са работили по 35-40 години, сред тях има лекари, учители, медицински сестри.

пакети кампания
Dariknews.bg

Генералната цел на тази кампания е да привлече вниманието на властта, на институциите към начина, по който живеят възрастните хора на България. Ясно е, че нещата не могат да се подобрят изведнъж, но трябва да се правят усилия

По това как се отнасяме към възрастните хора можем да съдим какво общество сме. Смея да кажа, че гражданите са с добри сърца, но отношението на държавата не говори, че сме социална и справедлива страна, както е записано в Конституцията”, сподели Мая Манолова минути преди да започне раздаването на пакетите в двора на Катедралния храм „Свети Николай чудотворец” в Стара Загора.