/ iStock/Getty Images
София ще бъде домакин на единствената по рода си европейска джаз конференция. Събитието ще се състои от 10 до 13 септември 2020 г. в НДК, съобщиха съорганизаторите от българската фондация A to Z, цитирани от БТА.

Лукс и джаз в Ница (СНИМКИ)
 
Очаква се да вземат участие над 400 дейци на световната джаз сцена, организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на джаз фестивали и културни оператори от Европа и света, както и журналисти, музикални агенти и изпълнители.
 
Форумът се организира всяка година от Европейската джаз мрежа (ЕДМ) на различно място в Европа. Новината за домакинството на София беше обявена официално по време на тазгодишната конференция в Новара, Италия. Генералният мениджър на ЕДМ Джамбатиста Тофони изрази удовлетворение от координацията и съвместната работа с българските институции и подчерта забележителния дух на столицата и усилията на кмета Йорданка Фандъкова в стремежа й да създава условия за разнообразен културен и социален живот в града.

Джазът отново завладя Банско (СНИМКИ)
 
В рамките на конференцията ще се организира и първият български шоукейс. В него, след кандидатстване и селектиране от международна комисия, различни джаз проекти ще имат възможност да се представят пред участниците в конференцията. Условията и процедурата ще бъдат обявени допълнително.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА