Джаз фестивал в Банско
Джаз фестивал в Банско / Снимка: Община Банско
За двадесет и втора година джазът завладя Банско. Следващите дни градът под Тодорка ще остане в плен на тази съвършена музика, защото тук се провежда най-големият музикален форум у нас. 

Джаз фестивал в Банско
Снимка: Община Банско


Днес Банско е джаз и защото е територия на духа, а той не познава граници, целият ден е наситен с изкуство. От възраждащите традиции и фолклорни обичаи, през изложбите, които впечатляват с различния и вдъхновяващ светоглед на своите създатели, до най-чаканият старт на събитие за това лято.

Джаз фестивал в Банско
Снимка: Община Банско


Пред Посетителския-информационен център в града има автентична „ковашка работилница” и всеки може да се убеди,че дори желязото става по-изящно, когато се кове под звуците на джаза.

Джаз фестивал в Банско
Снимка: Община Банско


В духовното пространство на Банско, сякаш традиционно по време на фестивала, изтъкнати художници откриха своите изложби.На събитието присъства кметът на общината Георги Икономов, който поздрави авторите и пожела успех на изложбите, така допълващи атмосферата, която фестивалът създаде в Банско.

Снощи в 19.00ч. настъпи и тържественият момент за откриване. Организаторът и създател на фестивала д-р Емил Илиев поздрави присъстващите, които се стекоха на площада и покани кмета на общината официално да открие голямото събитие. Георги Икономов каза, че общината винаги ще подкрепя този мащабен форум и пожела на участниците и публиката пет незабравими летни джаз дни.