/ БГНЕС
Рев на мотори огласи София. Тазгодишният Мотосезон стартира под надслов „Бъди разумен на пътя, започни от себе си“.

Сборният пункт беше на площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски”. Мотошествието премина по ул. „Оборище“, булевардите „Васил Левски”, „Цар Освободител”, „Цариградско шосе”, „Алея Яворов”, „Никола Вапцаров”, „Черни връх” и “България” до пътен възел „Бояна“, където празникът ще продължи.

БГНЕС

Основните неща, които трябва да знае човек преди да реши да се качи на мотор са правилата за движението, категоричен е Емил Матев, вицепрезидент мотоклуб "Джентълмен".
 
"Оттам нататък едно хубаво обучение е необходимо и след това трябва да помни, че колкото и да е бърз моторът, понякога се налага все пак да спрем екстремно, т.е. трябва да се мисли предварително за това как ще спрем", каза той и обясни, че има неочаквани ситуации и най-перфектният моторист може да бъде засечен от някого, когото не го е видял. "И тогава уменията не помагат, трябва да се мисли предварително и за скоростта", каза Матев.

БГНЕС

"Важно е от този площад да отправим посланието за толерантност на пътя, за безопасност. Да пожелая на всички любители на моторите много успешен, безопасен сезон. И нека всички участници в движението да знаем, че от всеки от нас зависи запазването на живота и здравето на другите - пешеходци, велосипедисти, мотористи, шофьори, всички трябва да уважаваме всички останали", каза и кметът на София Йорданка Фандъкова. От МВР напомниха още преди старта, че всички участници в движението трябва да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг.
БГНЕС