Държавното обвинение протестира мярката за неотклонение на прокурорския син Васил Михайлов. Той бе оставен под "домашен арест" от Софийския районен съд въпреки твърденията на местните жители в Перник и полицията, че е напускал дома си. 

Васил Михайлов е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Прокурорският син отрече да е нарушавал домашния си арест

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд (СГС) срещу отказа на Софийски районен съд да измени наложената спрямо В.М. от СГС мярка за неотклонение „домашен арест“ в по-тежка, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

В.М. е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесни повреди на две лица и закана с убийство спрямо трето лице в гр. Перник. Обвиняемият беше задържан под стража. На 27.10.2022 г. Софийски градски съд определи спрямо В.М. мярка за неотклонение „домашен арест“.

Съпругата на пребит от Васил Михайлов: Той е излизал 9 пъти след поставянето на гривната
 
На 02.11.2022 г. наблюдаващ прокурор поиска изменение на мярката за неотклонение, определена спрямо В.М., в по-тежка, след като в Софийска районна прокуратура постъпи информация, че обвиняемият е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест“.

Вечерта на 02.11.2022 г. състав на Софийски районен съд не се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор за изменение на мярката и остави В.М. с мярка за неотклонение „домашен арест“, припомнят от прокуратурата. 
Прокуратура на Република България