От прокуратурата потвърдиха, че Васил Михайлов е нарушил домашния си арест и е посетил заведение
Прокуратурата поиска прокурорският син от Перник - Васил Михайлов да влезе за постоянно в ареста. Това обявиха на брифинг от обвинението. От прокуратурата потвърдиха, че обвиняемият е нарушил домашния си арест и е посетил питейно заведение. 

"Софийска районна прокуратура направи искане към Софийския районен съд да бъде изменена мярката на подсъдимия от "домашен арест" на "задържане под стража", това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов.

"Пред съда бяха представени всички доказателства. За нас прокурорите нямат значение длъжността на даден обвиняем, родствените връзки и социалният му статус. Единствените важни неща за нас са законите и моралът. Всички български граждани са равни пред закона",
допълни той.

Припомняме, че обвиненият за няколко престъпления прокурорски син от Перник Васил Михайлов два пъти е напускал дома си, след като Софийският градски съд му определи домашен арест, в рамките на който да е с гривна за проследяване. Това сочат първоначалните данни на проверката, която Министерството на правосъдието разпореди, коментира пред БТА заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

По-рано днес пред NOVA министърът на правосъдието Крум Зарков потвърди, че в единия от случаите Михайлов е бил извън дома си около 40 мин. Това нарушение на домашния арест, второ поред, е станало на 30 октомври вечерта. Първият случай е още в деня на решението на съда - 27 октомври.

След обвиненията в побой: Прокурорският син от Перник излиза от ареста

Данните от проверката до момента сочат, че гривната на Михайлов е била извън обсега на устройството. Според правилата за действие в такива ситуации, наблюдаващите системата се обаждат на лицето, на което тя е поставена, за да се уверят къде се намира. Това е и един от елементите на проверката.

От Министерството на правосъдието припомниха, че по закон МВР е институцията, която следи лицата под домашен арест да не го нарушават.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска по морални причини оставката на бившия пернишки, а в момента - редови, прокурор Бисер Михайлов

Гешев: Очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.


БТА