МВР е проверило 39 пъти Васил Михайлов, обвинен за няколко престъпления в Перник. Това се посочва в позиция на ведомството, получена в БТА.
При физическите проверки не са констатирани нарушения, уточняват от полицията в Перник. От главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в полицията в Перник са изпратени две уведомления за пропуск в комуникацията. Първото е получено на 31 октомври и касае пропуск за периода 28-30 октомври, а второто  е получено днес. Подател е съответното звено в Благоевград и касае периода 28-31 октомври, посочват от МВР.

От момента на привеждането на младежа от следствения арест на адреса, на който ще изтърпи наложената му мярка за неотклонение „Домашен арест“, е създадена необходимата организация с оглед контрол на ненарушаването й, посочват от МВР.

Поискаха постоянен арест за прокурорския син от Перник (ВИДЕО)

По-рано днес прокуратурата обяви, че ще иска от съда връщането на Михайлов в ареста. Той беше пуснат в края на миналия месец от градския съд в София под домашен арест, но с поставена проследяваща гривна. Проверка установи, че Михайлов е нарушил режима си.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

След обвиненията в побой: Прокурорският син от Перник излиза от ареста


Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.
БТА