Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, чийто син Васил Михайлов се прочу заради побои и тормоз, все още не е подал оставката си. За нея настоя главният прокурор след поредния скандал около 18-годишния младеж. Днес Васил Михайлов отрече да е нарушавал домашния си арест с твърдението, че електронната гривна на крака му не работи на балкона и това води до прекъсване на сигнала. 

След като Софийският районен съд остави под домашен арест Васил Михайлов, днес той отново е в апартамента си в Перник. Решението на съда дойде, въпреки твърденията и на местни, и на прокуратура, и на пернишката полиция, че има данни Васил да е напускал дома си. От МВР твърдят, че сега затягат контрола с нови мерки.

Съпругата на пребит от Васил Михайлов: Той е излизал 9 пъти след поставянето на гривната

„Не мога да кажа какви са, но ви гарантирам, че ако този човек напусне жилището си, няма да се върне обратно, без да бъде задържан от полицията”, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Младежът твърди, че прекъсването на сигнала от електронната гривна на крака му не е било, защото е напускал дома си.

„Ако изляза, ще се върна в ареста”, заяви пред NOVA Васил Михайлов. И допълни, че на балкона, ако си качи крака на парапета, електронната гривна започва да пищи.

Съдът отказа да върне в ареста прокурорския син от Перник

Професор Николай Проданов, който ръководеше внедряването на гривните, постави под съмнение думите на Васил Михайлов, че тя прекъсва на балкона.

„Аз предполагам, че балконът трябва да бъде зададен в тези рамки и не би трябвало сигналът да прекъсва”, обясни проф. Николай Проданов, бивш зам.-министър на правосъдието.

Ако има такова прекъсване, от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” трябва да преценят дали да информират полицията, според това за колко време се губи сигнала. Имало ли е забавяне в този протокол и координацията между службите, проверяват и от правосъдното министерство.

„Какви са причините, се установява, както и дали всички служители, които трябва да го следят това нещо, са били на място и са действали адекватно”, заяви Крум Зарков.

„При всички положения в един момент ще стане ясно на какво се дължи – дали се дължи на технически проблем, дали се дължи на нехайство”, коментира проф. Проданов.

След решението младежът да остане под домашен арест, съседите му се притесняват.
NOVA