Софийският районен съд отказа да върне в ареста Васил Михайлов, станал известен като "прокурорския син". Той е обвинен за няколко престъпления в Перник.

Прокуратурата по-рано поиска изменяне на неговата мярка от "домашен арест" в "задържане под стража". Стана ясно, че той неколкократно е нарушавал периметъра на домашния арест и дори е излизал навън.

Поискаха постоянен арест за прокурорския син от Перник

От прокуратурата потвърдиха, че обвиняемият е нарушил домашния си арест и е посетил питейно заведение. 

"Софийска районна прокуратура направи искане към Софийския районен съд да бъде изменена мярката на подсъдимия от "домашен арест" на "задържане под стража", това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов.

По-рано главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на прокурор Бисер Михайлов, бащата на обвиняемия, поради "морални причини".

Гешев: Очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

 
БТА