Състоянието ѝ остава тежко
Пострадалата в тежката катастрофа на Околовръстното шосе френска гражданка е била транспортирана в "Пирогов", след като първоначално бе настанена в "Света Анна". Това стана ясно от думите на директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" Валентин Димитров, който говори пред журналисти.

При инцидентът загина нейният 64-годишен съпруг, с когото са били на почивка в Банско. Софийската градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на 25 септември, в умишлено убийство.  Той е шофирал със 195 км/ч, при ограничени 80 км/ч, когато се е случила катастрофата.

"Това е една нелепа история, в която има загинали и има тежко пострадали чужди граждани. След първоначалното хоспитализиране в "Света Анна" и направен консилиум, колегите са преценили, че нивото на медицинската грижа, което можем да дадем като комплексност в Пирогов", ще може да даде най-добър шанс за тази жена за оцеляване. Във вчерашния ден след разговори между двете болници жената е транспортирана и хоспитализирана при нас. Винаги има опасност за живота при една такава катастрофа и една такава травма", заявява той.

Тежка катастрофа на Околовръстното в София, има загинал

"Колегите са положили всички необходими действия. Отново е направена оценка на нейното състояние", заяви Валентин Димитров и съобщи, че са направени манипулации, които са свързани с обременяване на проблем на гръдния кош. Той уточни, че е направена оценка на травмите, които са в таза и гръбначния стълб.

"Предстоят ѝ манипулации. Надяваме се, че крайният резултат ще бъде положителен, но не се ангажираме към този момент с каквито и да са прогнози", каза директорът на болничното заведение.

МВР: Полицаи са станали свидетели на катастрофата на Околовръстното

"Това, което мога да гарантирам, е, че ще дадем най-доброто за тази пациентка", добави той, като уточни, че това се отнася и за всички останали пациенти.
На въпрос дали има някакъв натиск от страна на близките на жената, Димитров отговори, че такъв няма под никаква форма. Информация за водене на дела също не е достигнала до него, също още той. "При нас е само медицинската част и това, което трябва да се случи, то ще се случи като такава", заяви Димитров.
БГНЕС