/ БГНЕС
Шатри са готови да покрият улица „Граф Игнатиев” в София, за да приключи ремонтът в срок, ако времето се развали, а около трамвайните релси ще има допълнителни ивици от паваж, за да се намали разстoянието между виброизолиращата подложка и останалата настилка. Това съобщи заместник-кметът по транспорта – Евгени Крусев.

Фандъкова възложи контрол на контрола за ремонта на улица "Граф Игнатиев", глоби надзора

Възложеният от кмета Йорданка Фандъкова контрол на контрола по „Графа” е установил, че ... по обекта има още работа. А материалите, които се влагат отговарят на стандартите, съобщи Евгени Крусев.

„Предвид факта, че вече се намираме в края на октомври, изпълнителят има ангажимента и ние ще изискваме от него, дори и да се влошат метереологичните условия да се подходи с шатри, които да бъдат разположени, ако видим прогноза за продължително нарушаване на времето”, обясни Крусев.

Столична община коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“

Релсовият път по улицата вече е свързан изцяло и скоро трамваите ще бъдат пуснато, но още точно дата няма. Ще има обаче допълнително уплътняване на трасето ...с още паваж.

Главният архитект на София: Държим на изпълнението и качеството на крайния продукт

„На база обсъждания с всички експерти, проектанти, надзорници, се взе решение да се възложи на главния изпълнител на обекта, около релсите да се изпълнят ивици от съответния вид паваж. Така да се намали разстоянието между гумената виброизолираща част и съответната настилка. Изпълнителят в момента прави разчети как това да стане максимално качествено и дали това ще наложи допълнително удължаване на сроковете”, поясни още Крусев.

Представител на фирмата, доставил виброизолационните подложки, е бил на обекта. Той нямал почти никакви забележки към строителя как ги поставят, каза още Крусев. А на исканията за оставката му, той може да отговори само с работа.